De Zaal

Ons Verhaal

“In 1988 verbouwden Michel LEVEQUE en AnnicK ROUSEREZ een oude schuur in Oudergem. Dit was het begin van wat vandaag bestaat uit twee routezalen (de toren en de kathedraal), een boulderzaal, een panzaal en een trainingszaal. Maar zelfs in het prille begin, in 1988, was de concurrentie al hevig: vergeleken met de anderen moest je net iets hoger zijn, net iets beter en vooral net iets meer in het oog springend. Bij de opening omvatte New Rock een toren met twee schuine pijlers, een overstek van drie hellingen en een 120 cm hoog overstekend dak. Het belangrijkste verschil waren de gegolfde muren, die een nieuw kenmerk waren. Tot dan toe werden alleen platte panelen gebruikt. In het dagelijks leven was Michel LEVEQUE timmerman en dakdekker, maar hij was ook een briljant bergbeklimmer. Daarna begon hij een sleutelrol te spelen bij de bouw van nieuwe klimzalen. Hij werkte eerst als onderaannemer voor Alpi-in en daarna voor eigen rekening.
In 1991 werd de sportzaal voor het eerst uitgebreid, waardoor het de grootste sportzaal van Europa werd op dat moment. In 2014 is de locatie opnieuw uitgebreid en is de infrastructuur verdubbeld.
Vandaag wordt New Rock geleid door zoon Kévin LEVEQUE en blijft het een schitterend klimcentrum aan de rand van Brussel.

Tekst uit het boek BEL WALL door MARK SEBILLE

De Kathedraal

18.5 m

Hoogte

750 m2

Klimoppervlak

De Toren

17.5 m

Hoogte

500 m2

Klimoppervlak

Bouldering

4.5 m

Hoogte

300 m2

Klimoppervlak

Kamer van pannen

20° / 45°

Kantelen

Opleidingsruimte

Gullich pannen

Symmetrische pannen

Tractiebalken

Aandrijvingstoebehoren

Bar